Acest cip îți va oferi o imagine clară a ceea ce se petrece în corpul tău

de: Ioana Bîrsan
09 02. 2017

În ultima perioadă, oamenii de știință au inventat noi căi prin care să înțeleagă ce se petrece în corpul uman, și se pare că mai adaugă la această colecție impresionantă încă un dispozitiv.

Cercetătorii de la Universitatea din California au creat mai nou un cip care impresionează prin dimensiunile foarte mici și care poate fi folosit la procurarea imaginilor din corpul uman. Generatorul de unde milimetrice poate permite scanarea organelor și a țesuturilor interne, dar poate fi folosit și ca dispozitiv de transferare a datelor prin conexiune wireless, conform Tech Crunch.

Creatorii cipului ne arată importanța pe care o acordă acestei invenții: „ Oferim un nou tip de fizică, de fapt un nou tip de dispozitiv. Puterea și eficiența acestuia crește însemnătatea sa față de a altor dispozitive”.

Deși dispozitivul are o istorie în mașinăriile de scanare a corpului uman, precum cele de la aeroport, folosite pentru detectarea obiectelor metalice, ne place să vedem că s-au găsit și alte întrebuințări, mai laudabile, pentru această tehnologie.

Partea cea mai interesantă și, totodată, utilă este că dispozitivul poate pătrunde în corp la adâncimi diferite, în funcție de energia și de lungimea de undă, și le poate oferi medicilor o imagine detaliată cu ceea ce se petrece în interiorul corpului uman.

Cipul de dimensiuni mici este considerat o noutate pentru că are cea mai mare putere și eficiență, prin raportare la instrumentele asemănătoare. Totodată, acesta permite modularea semnalului la frecvența dorită și poate îndeplini alte funcții care au fost retrogradate, cu scopul de a separa cipurile de alte dispozitive.

Îmbunătățirea dimensiunii și puterii vor face posibilă manevrarea sa printr-un dispozitiv de scanare manual, cu ajutorul căruia medicii vor putea monitoriza tumorile din corpul uman și care le va permite și să caute orice va fi considerat suspicios în corpul uman.

Mai mult, acesta va putea fi folosit și în industria de automobile, în special în cazul mașinilor autonome. Deși cipurile mici, cu putere puțină, dar cu o capacitate mare de stocare a datelor sunt la ordinea zilei, generatorul cu unde milimetrice ar putea fi o piesă importantă a puzzle-ului, determinând un nou progres în această sferă.